Kako Ne Pokvariti Motor

Sadržaj:

Kako Ne Pokvariti Motor
Kako Ne Pokvariti Motor

Video: Kako Ne Pokvariti Motor

Video: Kako Ne Pokvariti Motor
Video: Kako Pokvariti Motor U LFS 2024, Svibanj
Anonim

Teško je zamisliti modernu osobu bez automobila. Napokon, uz njegovu pomoć možemo se slobodno kretati. Nekima je automobil samo prijevozno sredstvo, a nekima je automobil hobi, izvor užitka. Međutim, bez obzira što je automobil za vas, morate voditi računa o dugovječnosti najvažnijeg organa svog željeznog prijatelja - motora.

Motor s unutarnjim izgaranjem
Motor s unutarnjim izgaranjem

Potrebno

priručnik za vaš automobil, visokokvalitetni benzin, popis popularnih auto foruma

Upute

Korak 1

Prije svega, pobrinite se za dobar benzin. Preporuča se točenje goriva uvijek na istoj benzinskoj crpki ili benzinskim crpkama iste mreže. Pri odabiru benzinske postaje obratite pažnju na kvalitetu benzina. Danas se mnoge specijalizirane tvrtke bave provođenjem neovisnih ispitivanja kvalitete benzina. Pročitajte informacije na autoforumima, gdje vozači automobila govore o svom iskustvu punjenja gorivom na različitim benzinskim postajama. Ne idi za jeftinim benzinom. Ako je benzin prejeftin, velika je vjerojatnost da je nekvalitetne kvalitete. Upotrijebite oktanski poboljšač.

Korak 2

Otkrijte koliko opterećenja može podnijeti vaš motor bez kucanja, drugim riječima, bez kucanja. Da biste to saznali, postupite na sljedeći način: ako imate ručni mjenjač, nakon postizanja brzine od 60-70 km / h i uključivanja četvrtog stupnja prijenosa, počnite glatko pritiskati papučicu gasa dok se u motoru ne pojavi kucanje. Pokušajte se sjetiti položaja papučice plina kada se pojavi kucanje i ubuduće nemojte prelaziti ovu razinu. Ako imate automatski mjenjač, onda se samo poigrajte papučicom gasa i gasom.

3. korak

Pažljivo proučite priručnik za svoj automobil, u njemu su opisane tehničke značajke vašeg automobila. Na primjer, motor s turbopunjačem mora se pustiti da radi malo u praznom hodu prije isključivanja.

4. korak

Pažljivo pripazite na motor. Na vrijeme izvršite tehnički pregled na specijaliziranim stanicama. Zamijenite ulje i ostali potrošni materijal točno po rasporedu. Da se ne biste zbunili, pokrenite dnevnik. Ako osjetite bilo kakve nuspojave dok motor radi, odmah se obratite servisu.

Preporučeni: