Kako Se Ne Bojati Voziti

Sadržaj:

Kako Se Ne Bojati Voziti
Kako Se Ne Bojati Voziti

Video: Kako Se Ne Bojati Voziti

Video: Kako Se Ne Bojati Voziti
Video: KAKO VOZITI AUTOMOBIL BEZ VOZAČKE DOZVOLE!?!? 2024, Lipanj
Anonim

Neizvjesnost i strah loš su savjet za vozača. Jako uzbuđenje može se pretvoriti u paniku, a tada osoba već prestaje kontrolirati i svoje emocije i situaciju na putu. Čini grube pogreške i ugrožava život i zdravlje ostalih sudionika u prometu. Da strah ne bi izazvao nesreću, vozač ga se mora riješiti što je prije moguće.

Kako se ne bojati voziti
Kako se ne bojati voziti

Upute

Korak 1

Shvatite da je u redu bojati se. Imate pravo na brigu, pa i na paniku zbog samog sjećanja na vozačko sjedalo, volan i prometnu gužvu na cestama. Povlačeći sebe i sve više izmučene osjećajem krivnje zbog svoje zamišljene slabosti, samo ćete pogoršati stvari. Nakon što shvatite da je strah normalni odgovor tijela na potencijalnu opasnost, pokušajte se smiriti. Pazite da se savršeno sjećate svih pravila puta i da imate sve vozačke vještine.

Korak 2

Ne odustajte od putovanja samo zato što se bojite voziti. Strah će s vremenom samo ojačati. Nađite dobrog instruktora u autoškoli ili zamolite nekoga koga poznajete da vam pomogne. U početku možete sjesti na suvozačko mjesto, a vozač će vam objasniti svaki svoj manevar. Zatim sami sjednite za volan i pokušajte se voziti s instruktorom u zatvorenom prostoru gdje nema automobila. Zatim vozite u grad s iskusnim vozačem, birajući ceste i vrijeme kako promet ne bi bio zauzet. Krenite na kratka putovanja, a zatim ih postupno produžujte.

3. korak

Napravite jedan jednostavan ritual koji će vam pomoći da se smirite. Sjednite u auto, stavite ruke na volan, zatvorite oči. Dišite ravnomjerno i mirno, pokušajte otjerati neugodne misli od sebe. Kad osjetite da ste se malo smirili, otvorite oči i upalite motor. Još ne idete nikamo, zato nemojte paničariti. Sjednite neko vrijeme u automobil, osluškujući zvuk motora. Ako se možete smiriti, pokušajte se malo provozati. Ako nije, ugasite motor i vratite se vježbati nakon nekoliko sati.

4. korak

Ne bojte se pogriješiti. Strah će blokirati vaše postupke, natjerati vas da se smrznete bez kretanja, a to je vrlo opasno, pogotovo ako vozite automobil. Zaustavio se na semaforu? Uključite bandu za nuždu i ponovno pokrenite motor. Ako na vjetrobranskom staklu i stražnjem staklu vašeg automobila postoje znakovi koji pokazuju da vozi novajlija, drugi će sudionici u prometu razumjeti vašu pogrešku. Procijenite svaku svoju pogrešku kao priliku za stjecanje dragocjenog iskustva: sjećajući se svoje pogreške, više je ne možete učiniti.

Preporučeni: